Radar breekt in op Bluetooth telefoon

Het televisieprogramma Radar liet gisteravond zien hoe men met een computerprogramma namen en telefoonnummers en opgeslagen sms-berichten binnen 20 seconden van de Nokia 6310i van kamerlid Martijn van Dam kopieert naar een laptop.
[Via 404 Magazine]

Heb het programma niet gezien, maar volgens mij moet je Bleutooth wel aan hebben staan en ook nog eens een keer hebben aangegeven dat jouw device gevonden moet kunnen worden door ander BT devices. Dit soort software om Bluetooth te hacken is trouwens niet echt nieuw; zo’n jaar geleden kwam het fenomeen ‘BlueJacking’ al op met allerlei tooltjes om BT te hacken.
Dit soort paniekzaaien lijkt in mijn optiek een beetje als laten zien dat je gemakkelijk kunt inbreken in huizen waar de voor- of achterdeur openstaat. Een open deur intrappen dus.
Neemt niet weg overigens dat het van belang is dat bedrijven als Nokia en andere leveranciers van mobiele devices met BT hun klanten er op wijzen dat verkeerd of achteloos gebruik van deze technologie gevaren met zich meebrengt.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823