IBM zal geen patenten doen gelden op Linux

Nee, dat lijkt me duidelijk. De belangen van IBM zijn zeer verschillend dan die van andere software vendors. IBM heeft veel meer belang bij de verkoop van server systemen en diensten. Zie ook de interessante theorie van Jonathan Schwartz van SUN Microsystems hier.

IBM zal zijn patenten op onderdelen van de Linux niet uitoefenen, tenzij het gedwongen wordt zich met zijn patenten te verdedigen tegen anderen. Dat heeft Nick Donofrio, senior vice president technologie en fabricage van IBM, verklaard op de LinuxWorld-conferentie in San Francisco. Donofrio riep andere leveranciers met patenten op Linux op een vergelijkbare verklaring af te geven.[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822