Computertijdschriften moeite met het brengen van nieuws ?

Nu ik zelf zo’n 4 maanden echt verslaafd ben aan het blogging fenomeen en daarbij ook RSS feeds ‘vreet’ krijg je wel veel inzicht in hoe bepaalde computertijdschriften aan hun ‘nieuws’ komen. Onderstaand bericht van Computable is slechts ter illustratie. Het is volgens mij een bundeling van een aantal berichten van de afgelopen maanden rondom de maker van het Sasser virus. Op zich is er niets mis mee, maar ik realiseer me wel steeds meer dat deze computertijdschriften het in sommige gevallen gaan afleggen tegen actieve bloggers. Niet dat ik mezelf daar onder schaar, maar ik ben geabonneerd op een aantal feeds die het nieuws sneller en vooral objectiever brengen dan bijvoorbeeld computable. Daarbij komt nog eens dat Computable het moet hebben van reklameinkomsten in hun krant, iets wat met RSS (nog) niet echt gaat lukken ben ik bang.
De Computable komt in deze periode 1 keer in de 2 weken en dan concludeer ik dat er echt niets nieuws in staat. Daarbij komt nog dat veel nieuws in Computable vrij tendentieus gebracht wordt, wat erg jammer is.
Ik ga mij gratis abonnement dan ook niet meer verlengen. Houd ik meer tijd over om te bloggen / lezen van blogs.

Duitse scholier bekent schrijven van Sasser en Netsky
Een 18-jarige Duitse scholier zou verantwoordelijk zijn voor 70 procent van alle virussen die in de eerste helft van 2004 bedrijven en particulieren hebben geteisterd. De verdachte werd gearresteerd in de buurt van Bremen, in mei van dit jaar. Deze week bekende hij verantwoordelijk te zijn voor de wormen Sasser en Netsky.
[Via Computable RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. die werk beter maken. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3826