Belastingverhoging voor ldc-schermen

De EU wil de belasting op lcd-schermen fors verhogen tot 14 procent. Aanleiding hiervoor is de regelgeving rond de DVI-connector, waarmee de platte beeldschermen digitaal aangestuurd worden.
[Via 404 Magazine]

Wat een absolute onzin. Typisch overheidsgedrag, om iets wat populair is c.q. grootschalig gebruikt wordt zo uit te buiten.
Wist niets van zo’n VDI connector en zal bij gelegenheid eens nagaan wat dit nu exact inhoudt en waarom dit zonodig belast moet worden.

Update: Ik heb inmiddels het artikel gevonden in het Duitse computer tijdschrift CHIP dat de “reden” aangeeft van deze belastingverhoging. Het schijnt namelijk dat een LCD/TFT scherm met een DVI aansluiting niet als computer apparatuur maar als entertainment apparatuur aangemerkt moet worden. Entertainment betekent zeker automatisch meer belasting ? Lees het artikel hier.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823