Belastingverhoging voor ldc-schermen

De EU wil de belasting op lcd-schermen fors verhogen tot 14 procent. Aanleiding hiervoor is de regelgeving rond de DVI-connector, waarmee de platte beeldschermen digitaal aangestuurd worden.
[Via 404 Magazine]

Wat een absolute onzin. Typisch overheidsgedrag, om iets wat populair is c.q. grootschalig gebruikt wordt zo uit te buiten.
Wist niets van zo’n VDI connector en zal bij gelegenheid eens nagaan wat dit nu exact inhoudt en waarom dit zonodig belast moet worden.

Update: Ik heb inmiddels het artikel gevonden in het Duitse computer tijdschrift CHIP dat de “reden” aangeeft van deze belastingverhoging. Het schijnt namelijk dat een LCD/TFT scherm met een DVI aansluiting niet als computer apparatuur maar als entertainment apparatuur aangemerkt moet worden. Entertainment betekent zeker automatisch meer belasting ? Lees het artikel hier.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817