Microsoft komt met nieuwe zoekmachine

[Via The Mobile Planet]

Microsoft komt nog voor het einde van dit jaar met een nieuwe zoekmachine die de concurrentie met Google en Yahoo moet aangaan. De Amerikaanse softwaregigant is eind juni begonnen met het testen van de eigen zoektechnologie. Microsoft zou volgens ingewijden al 100 miljoen dollar in het project hebben gestoken. `Het zoeken zal van groot belang zijn voor de algehele strategie van het bedrijf`, aldus analist Jonathan Rudy van Standard & Poor`s. Microsoft moet volgens Rudy nieuwe groeimarkten vinden.

Bron: De Telegraaf

Natuurlijk is zoeken van groot belang voor Microsoft en het afvlakken van concurrentie met Google op dat vlak. Daarnaast lijkt me verdere ontwikkeling en evolutie in zoektechnologie een absolute noodzaak. Kijk eens wat de gemiddelde Nederlander vandaag de dag al aan eigen content creert, zoals digitale foto’s, muziek en misschien zelfs films ? Daarnaast wordt het delen van dit soort informatie steeds omvangrijker. Ik bedoel hier niet de Napster en Kazaa achtige zaken, maar puur het delen van je eigen content met familie en vrienden.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822