Een op 5 pc’s op werkplek is verouderd

Veel bedrijven nemen in mijn optiek een groot risico door met (sterk) verouderde apparatuur te werken. Ondanks dat budgetten krap zijn is het vervangen van PC’s op een 3 – 5 jaar termijn wel noodzakelijk. De besparing afzetten tegen het afbreukrisico van dataverlies, slechtere security op verouderde systemen en downtijd van de gebruiker levert volgens mij een onevenwichtig plaatje op.

Ik kan ook op het onderhoud van mijn huis of auto beparen door er 10 jaar niets aan te laten doen …

Meer dan veertig procent van de pc’s op de werkplek is ouder dan drie jaar. Twintig procent is echt verouderd, en draait nog op besturingssystemen als Windows 95.

[Via 404 Magazine]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. die werk beter maken. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3826