Microsoft heeft wave 2 van Copilot- voor Microsoft 365 gelanceerd

Microsoft 365 Copilot Wave 2 introduceert nieuwe AI-gestuurde functies zoals Copilot Pages voor samenwerking, Python-integratie in Excel voor geavanceerde analyses, en Copilot Agents voor automatisering van bedrijfsprocessen. Deze updates verbeteren workflows in apps als Teams, Outlook, en PowerPoint, waardoor gebruikers productiever kunnen werken zonder technische kennis


Microsoft zet opnieuw een stap vooruit in AI-integratie met de release van Copilot Wave 2 voor Microsoft 365. Deze update introduceert geavanceerde functies zoals Pages voor samenwerking, Python in Excel voor data-analyse zonder code, en Copilot Agents die bedrijfsprocessen automatiseren. Deze innovaties maken werken efficiënter en productiever voor gebruikers wereldwijd.
Hier zijn de belangrijkste updates

Copilot Pages: Dit is een nieuw hulpmiddel voor samenwerking, waarmee teams in real-time AI-gegenereerde content kunnen creëren en bewerken. Pages is een dynamisch canvas waar gebruikers informatie kunnen integreren uit verschillende bronnen, zoals webdata en interne documenten. Dit bevordert een nieuwe manier van werken, waarin AI ondersteuning biedt bij contentcreatie en samenwerking in apps zoals Teams en Outlook  .

Python in Excel: Excel integreert nu Python, waardoor gebruikers complexe data-analyses kunnen uitvoeren, zoals voorspellingen en machine learning, zonder dat ze code hoeven te schrijven. Dit is vooral nuttig voor geavanceerde berekeningen, waarbij gebruikers via natuurlijke taal met hun data kunnen werken  .

Copilot Agents: Deze AI-assistenten automatiseren bedrijfsprocessen door te communiceren met organisatorische data. Agents kunnen worden ingezet op platforms zoals SharePoint en Teams en fungeren als virtuele teamleden om taken en workflows te stroomlijnen .

Andere verbeteringen: In Outlook introduceert de nieuwe functie “Prioritize My Inbox” een intelligente organisatie van e-mails op basis van door de gebruiker gedefinieerde criteria, wat het beheren van de inbox efficiënter maakt. In PowerPoint helpt de “Narrative Builder” gebruikers om presentaties te maken vanuit eenvoudige prompts  .

Deze innovaties tonen hoe Microsoft AI verder integreert in dagelijkse werkprocessen, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op meer waardevolle taken, terwijl Copilot zorgt voor repetitief en data-intensief werk.

Bron : https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2024/09/16/microsoft-365-copilot-wave-2-pages-python-in-excel-and-agents/

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen die werk beter maken. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3829

Geef een reactie