Aanrader : Making the billion dolar code | Netflix

De Netflix-serie “The Billion Dollar Code” is gebaseerd op ware gebeurtenissen en volgt twee parallelle tijdlijnen. In de jaren 90 in Berlijn ontwikkelde een groep jonge hackers en kunstenaars, verenigd in ART+COM, een baanbrekende planetenbrowser genaamd TerraVision. I

In 2014 ontstond er een patentzaak tegen Google, die beweerde dat TerraVision gebruikt was voor de ontwikkeling van Google Earth.1De serie dramatiseert verschillende aspecten van de rechtszaak, die tot 2017 duurde. Hoewel de serie gebaseerd is op de werkelijkheid, zijn er enkele discrepanties met de feitelijke gebeurtenissen. Zo wordt de rol van bepaalde personen samengevoegd en worden sommige details gefictionaliseerd om conflicten met Google te vermijden.1 De uiteindelijke rechterlijke beslissing was gebaseerd op andere bevindingen dan in de serie wordt weergegeven.

Ondanks deze creatieve vrijheden biedt de serie een dramatisch en intrigerend kijkje in de strijd tussen de pioniers van de digitale revolutie en de opkomst van technologiereuzen als Google.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822