Wat onderscheidt Microsoft van veel andere aanbieders van Cloud diensten ? …Partners !

Ik noem het vaak als ik mensen spreek of een presentatie geef over de cloud diensten van Microsoft ": het belang van partners voor je dienstverlening.

Microsoft heeft in de afgelopen decennia en enorm partner ecosysteem opgebouwd. Een ecosysteem dat volgens de laatste anlyses meer dan $ 580 Miljard omzet aan produkten en diensten rondom het Microsoft portfolio.

Gisteren was de start van de publieke beta van Microsoft Office 365, waarin ook weer een aantal nieuwe en unieke partnerships zijn aangekondigd :

KPN en UPC gaan samen met Microsoft virtuele werkplekken aanbieden. Het MKB kan over complete ICT-oplossingen beschikken met als basis Office 365: een verzameling kantoorapplicaties die via de browser wordt ontsloten.

….Microsoft gaat verschillende diensten ook mobiel beschikbaar maken via apps voor de iPhone en Android. Zo zal er een aparte iPhone app komen voor Lync, de zakelijke versie van het chatprogramma Windows Live Messenger. Verder is een marktplaats geopend waar gebruikers toepassingen van derden kunnen afnemen. Tot het standaardpakket behoort op dit moment nog geen software voor relatiebeheer, maar de virtuele variant van Microsoft Dynamics CRM kan al makkelijk aan Office 365 worden toegevoegd.

UPC Business en KPN willen Office 365 straks in combinatie met telefonie aanbieden. KPN rekent 50 euro per maand voor het starterspakket met beveiliging en backup-mogelijkheden. UPC zit naar eigen zeggen nog in de ontwikkelfase. Bij de presentatie gisteren op het Nederlandse kantoor van Microsoft wilde het kabelbedrijf alleen kwijt dat men Office 365 in heel Europa wil gaan aanbieden. ….

Lees gehele bericht via Bron : KPN en UPC in virtuele werkplekken

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803