SkyTeam bespaart aanzienlijk met overstap op Microsoft online applicaties

Wortell, een van de Microsoft Online Services partners van het eerste uur is verantwoordelijk voor deze mooie BPOS implementatie. SharePoint Online wordt nu gebruikt door ongeveer 450 medewerkers van de luchtvaartmaatschappijen die binnen SkyTeam in werkgroepen samenwerken.

… SkyTeam, de wereldwijde alliantie van luchtvaartmaatschappijen, heeft gekozen voor de Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS). BPOS is door SkyTeam in samenwerking met Wortell geïmplementeerd. Het centrale kantoor van de alliantie op Schiphol werkt al enkele maanden met de onderdelen Exchange Online, Office Communications Online en Live Meeting. Het laatste onderdeel van BPOS, SharePoint Online is nu ook in gebruik genomen. Door deze keuze wordt een kostenbesparing bereikt van ongeveer 50 procent vergeleken met een traditionele omgeving.

SkyTeam heeft negen leden – Aeromexico, Air France, Alitalia, Aeroflot, Delta Air Lines, China Southern Airlines, Czech Airlines, KLM Royal Dutch Airlines en Korean Air – en twee geassocieerde maatschappijen Air Europa en Kenya Airways. Met 13.122 vluchten per dag vervoeren de SkyTeam-leden (www.skyteam.com) jaarlijks 384 miljoen passagiers naar 856 bestemmingen in 169 landen. Het centrale kantoor van de alliantie gebruikt nu de volledige Microsoft Business Productivity Online Suite voor de bijna 20 medewerkers die veel mobiel werken. Zij hebben dankzij BPOS altijd en overal, gemakkelijk en snel toegang tot hun bedrijfsgegevens. Aangezien het centrale kantoor in Amsterdam staat, werd in Nederland gezocht naar een Microsoft-partner voor de implementatie van BPOS. Wortell voldeed het beste aan de eisen.

SkyTeam heeft voor BPOS gekozen om het IT-beheer zoveel mogelijk te beperken. Dankzij de overstap op BPOS zijn geen investeringen nodig in de serverinfrastructuur, softwarelicenties en IT-personeel. Bruno Faccini, verantwoordelijk voor IT bij SkyTeam: “Ik denk dat we met de overstap op BPOS ongeveer 50 procent van de kosten besparen, vergeleken met de voorgaande situatie. De bekendheid met de tools – zodat er geen tijd verloren gaat met het leerproces – en de probleemloze integratie met onze IT-omgeving waren voor ons belangrijke redenen om te kiezen voor het online-aanbod van Microsoft.” SkyTeam heeft ook gekeken naar voor de hand liggende alternatieven. Maar de Microsoft Business Productivity Online Suite sloot naadloos aan op de systemen die SkyTeam al in gebruik had. Ook kon BPOS in gebruik worden genomen zonder noemenswaardige IT-inspanningen.

Danny Burlage, oprichter en Technisch Directeur van Wortell: "De migratie naar BPOS is relatief simpel. Organisaties die hun hele e-mail infrastructuur migreren zijn doorgaans binnen enkele weken klaar met het complete project, waarbij de technische migratie veelal binnen enkele dagen is gedaan. Met BPOS kunnen we dus in zeer korte tijd een complete zakelijke online omgeving opbouwen, zonder na te hoeven denken over de technische infrastructuur. Het gaat dus voornamelijk om de bedrijfsmatige inrichting van de software, zoals we bij SkyTeam met SharePoint Online hebben gedaan." …

Bron en vervolg van persbericht : MCSonline.nl

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3803