Organisaties over op Microsoft online-applicaties

Vandaag heeft Microsoft een aantal belangrijke aankondigen gedaan met betrekking tot Microsoft Online Services en specifiek de Business Productivity Online Suite. Een paar highlights :

  • De prijs van de BPOS Suite wordt verlaagd van €12,78 naar € 8,52 per gebruiker per maand.
  • De prijs van Exchange Online gehalveerd en kost vanaf nu € 4,26.
  • De standaard mailboxgrootte verhoogd van 5GB naar 25GB

Schiphol, 3 november 2009 – De Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS) – software voor communiceren en samenwerken, aangeboden als dienst – komt later deze week in meer landen beschikbaar en krijgt vanaf nu elk kwartaal nieuwe functies. Verder heeft Microsoft de prijzen van de online suite en een aantal onderdelen ervan verlaagd. De Business Productivity Online Suite maakt deel uit van de Microsoft Online Services.

De afgelopen maanden hebben honderden organisaties gekozen voor de Business Productivity Online Suite. Dat zijn onder meer McDonald’s, Aon Corporation, Hallmark Cards, het Zweedse Rode Kruis en in Nederland NOC*NSF, Helvoet, RET, RWG (Maasvlakte 2) en SkyTeam Alliance. Zij hebben voor BPOS gekozen vanwege de uitgebreide mogelijkheden, de flexibiliteit en de waarde die deze oplossingen bieden – online, binnen het bedrijf of een combinatie van beide. In een jaar tijd biedt Microsoft nu in 36 landen BPOS aan, met in totaal meer dan een miljoen gebruikers.

Sinds de beschikbaarheid van BPOS in Nederland (april 2009) hebben zich inmiddels 172 partners als BPOS-reseller aangemeld. Zij kunnen klanten helpen om de Microsoft onlinediensten snel in gebruik te nemen. Partner TamTam vergaarde wereldwijd faam met de implementatie bij annatommie. Partners ITSP en Wortell wonnen zelfs internationale Microsoft awards voor hun projecten, waaronder Procore. Diverse nieuwe partners, zoals Sparked en Worktivity, richten zich specifiek met Microsoft onlinediensten op het kleinzakelijke segment.

SkyTeam Alliance
SkyTeam is de wereldwijde alliantie van luchtvaartmaatschappijen met negen leden – Aeromexico, Air France, Alitalia, Aeroflot, Delta Air Lines, China Southern Airlines, Czech Airlines, KLM Royal Dutch Airlines en Korean Air – plus twee geassocieerde maatschappijen Air Europa en Kenya Airways. Deze organisatie heeft gekozen voor het gebruik van de volledige Microsoft Business Productivity Online Suite voor bijna 450 medewerkers. Dit zijn voornamelijk medewerkers die veel mobiel werken en die dankzij BPOS altijd en overal, makkelijk en snel toegang hebben tot hun bedrijfsgegevens. BPOS is bij SkyTeam geïmplementeerd door Wortell, de eerste Microsoft partner in Nederland die BPOS bij klanten heeft geïmplementeerd.

Bruno Faccini, verantwoordelijk voor IT bij SkyTeam: “SkyTeam heeft voor BPOS gekozen omdat we het IT-beheer willen minimaliseren. We hoeven nu niet te investeren in serverinfrastructuur, softwarelicenties en IT-personeel. Hiermee denken we ongeveer 30 procent van de kosten te besparen, ten opzichte van een traditionele omgeving. De bekendheid met de tools – zodat er geen tijd verloren gaat met het leerproces – en de probleemloze integratie met onze IT-omgeving waren voor ons belangrijke redenen om te kiezen voor het online-aanbod van Microsoft. Momenteel gebruiken we al Exchange Online, Office Communications Online en Live Meeting. Volgende week gaat SharePoint Online wereldwijd live met een training bij KLM.”

Nieuwe prijzen
Vanwege de snelle acceptatie door klanten, de wereldwijde schaal en de verbeterde efficiency dankzij software zoals Exchange 2010, verlaagt Microsoft de prijzen van de Business Productivity Online Suite en ook van Exchange Online, SharePoint Online en Office Communications Online. Na deze verlaging bedraagt de prijs van BPOS € 8,52 per gebruiker per maand. De onderdelen kunnen ook afzonderlijk worden afgenomen, Exchange Online bijvoorbeeld voor € 4,26. Klanten kunnen kiezen uit een reeks oplossingen met Microsoft Online Services, van Deskless Worker voor incidentele gebruikers tot de volledige BPOS voor kenniswerkers. Meer informatie over beschikbaarheid en de prijzen is te vinden op www.microsoft.nl/online.

Nieuwe mogelijkheden
Elk kwartaal komt Microsoft met nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Online Services. Dit kwartaal betreft deze update een mailbox van 5 GB naar 25GB voor elke gebruiker en nieuwe scriptingmogelijkheden voor het beheer. …

Bron : Microsoft Nederland persberichten

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817