InfoWorld: Groeiende interesse MKB in managed services

InfoWord publiceerde vorige week een artikel dat de groeiende interesse van MKB bedrijven in Managed Services of wel diensten aangeeft. Dit naar aanleiding van een onderzoek van MarketCap.

Zoals het artikel al aangeeft is Microsoft een van de bedrijven die hier actief op inspeelt met ondermeer door partner gehoste oplossingen en online diensten rechtsreeks van Microsoft.

.. en wellicht heel aantrekkelijk voor de snelle beslissers, Mirosoft geeft nu tot 25% korting aan bedrijven die de BPOS Suite voor eind juni 2009 aanschaffen ! 

… Bedrijven zullen in 2009 het meest investeren in volledig beheerde netwerk- en platformdiensten, zo voorspelt onderzoeksbureau MarketCap. Met name het midden- en kleinbedrijf zal dit jaar massaal kiezen voor managed services, zoals software-as-a-service.

Volgens MarketCap, dat eind 2008 de investeringsintenties bij bedrijven en instellingen onderzocht, zijn managed services in 2008 en 2009 de meest genoemde IT-investering. Zo zou eenderde van de kleinere bedrijven het werkplekbeheer nu al aan externe mensen overlaten.

Betere service
Kleinere en middelgrote ondernemingen met een beperkte IT-capaciteit zijn bijzonder ontvankelijk voor volledig beheerde diensten, constateert MarketCap. Kim van Brugge van distributeur Portland Europe ziet deze ontwikkeling terug in de praktijk. "Veel IT dienstverlenende bedrijven in de Benelux zijn nu juist op zoek naar een goede managed service oplossing waarmee zij klanten niet alleen een kwalitatief betere service kunnen verlenen, maar ook tegen een aantrekkelijker kostenplaatje."

Softwareleveranciers met veel klanten in het MKB, zoals Microsoft, Symantec, Trend Micro en IASO, spelen al in op deze trend en ontwikkelden specifieke managed services voor deze doelgroep. In de Benelux gaat het om een omvangrijk marktsegment: zo zijn er in deze regio alleen al 50.000 bedrijven met 20-100 medewerkers. Bedrijven zouden ook vanwege de huidige economische situatie sneller kiezen voor managed services, aldus MarketCap. Diensten zoals software-as-a-service zijn in trek, omdat de eindgebruiker vooraf geen investeringen hoeft te doen. …

Bron: Groeiende interesse MKB in managed services

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817