Telegraaf: Slechts één procent van kantoormedewerkers gebruikt Google Docs

De Telegraaf schrijft vandaag over een onderzoek dat ClickStream Technologies in de VS heeft gedaan onder de gebruikers van Office Applicaties. In tegenstelling tot wat het artikel meldt gaat het volgens mij niet om kantoormedewerkers, maar om internetgebruikers. Feit is wel dat het onderzoek hele andere cijfers laat zien dan dat Google ons wil laten geloven ..

Slechts één procent van kantoormedewerkers gebruikt Google Docs, de productiviteitssoftware van Google. Dat blijkt uit onderzoek van Clickstream Technologies.

De mensen die wel Google Docs gebruiken, doen dit meestal in combinatie met ofwel Office van Microsoft, ofwel het gratis OpenOffice. Deze laatste wordt overigens slechts door vijf procent van de kantoormedewerkers gebruikt, terwijl dit percentage voor Office maar liefst 50 is.

Google Docs is een online variant van het bekende Office, waarbij documenten op servers van Google worden opgeslagen. Deze functionaliteit wordt dus echter vaak gecombineerd met het traditionele gebruik van Office.

Tijdens het gebruik van Docs worden daarnaast ook nog eens minder acties uitgevoerd dan in OpenOffice of Word. Bij de Google-variant worden gemiddeld slechts 40 acties ondernomen, terwijl dit voor OpenOffice en Word respectievelijk 548 en 1.797 waren.

In september meldde Google nog dat een miljoen bedrijven wereldwijd Google Apps, de commerciële variant van Google Docs, gebruiken. Zij doen dat blijkbaar dus niet exclusief.

Bron: Telegraaf

Op de weblog van Matt Cutts staat een zeer uitgebreide analyse waarin hij ook meerdere bronnen aanhaalt. Deze geven een soortgelijke conclusie :

Google Docs Market share graphs

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817