Onderzoek: pc’s verstoken veel energie

Automatiseringgids heeft een interessante post over energieverbruik van PC’s.

TCO Development, een Zweeds onderzoeksbureau, heeft becijferd dat het energieverbruik van ICT-middelen zoals pc’s met 80 procent kan worden gereduceerd. Volgens de onderzoekers zijn een paar eenvoudige maatregelen voldoende.

… Volgens TCO is meer dan helft van de energie nodig voor apparatuur die ongebruikt aan staat. Het uitzetten kan automatisch, door de systemen in een slaapstand te zetten of handmatig, door de knop om te halen. …

Bron: Onderzoek: pc’s verstoken veel energie

 

Windows Vista heeft veel mogelijkheden om energie te besparen. Deze zijn terug te vinden in het whitepaper : ‘Windows Vista Enetrgy Conservation’

The Windows Vista operating system features significant changes to power management infrastructure, functionality, and default settings. These changes impact how PCs running Microsoft Windows consume energy. This paper outlines the potential energy savings available when deploying Windows Vista and the significant changes from Windows XP. These savings are presented in terms of both financial and environmental impact.

Download: ‘Windows Vista Enetrgy Conservation’

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817