Lifehackingacademy : Het nieuwe werken

clip_image001

Volgende week verzorg ik een ‘unconference’ over het nieuwe werken op de lifehackingacademy dag in Arnhem :

De manier waarop we werken verandert. Wereldwijde trends zorgen er voor dat bedrijven anders moeten werken. Ze hebben te maken met wetten en regels, moeten concurreren met buitenlandse en soms wereldwijd opererende partijen. Wij zijn langer onderweg naar ons werk of afspraken, woon/werk-verkeer tijdens de spits is nagenoeg onmogelijk geworden. Een nieuwe generatie werknemer dient zich aan, de “digitale autochtoon”; jongeren die zijn opgegroeid met computers, mobiele telefoons, het internet en MSN. Deze nieuwe medewerkers kijken anders aan tegen werk, een werkgever en bereiken hun doelen op een veelal andere manier.

Hoe bereid je je als bedrijf voor op het nieuwe werken? Het heeft invloed op bijvoorbeeld de manier waarop je doelstellingen afspreekt en hoe medewerkers worden aangestuurd. Hoe zou de werkomgeving ingericht moeten worden en hoe creëer je de mogelijkheid om medewerkers die niet altijd fysiek in het zelfde gebouw werken elkaar toch kunnen vinden en optimaal kunnen samenwerken?

Technologie speelt ook een belangrijke rol in dit proces. Hard- en software-oplossingen maken het mogelijk altijd en overal te werken, op afstand te vergaderen en ons netwerk van collega’s, vrienden en kennissen op een eenvoudige manier te onderhouden.

Hoe kun je als werknemer je voordeel hieruit halen? Hoe is het om op een andere manier met werk en privé om te gaan en te werken waar en wanneer dat het beste uitkomt? Kun je die handige tips die je oppikt tijdens Lifehacking Academy ook in je werk toepassen? Had je die faciliteiten die je thuis hebt, zoals een snelle PC met up to date software en diensten, een snelle internetverbinding, etc., ook maar op je werk… Hoe eenvoudig is het eigenlijk om de dingen die je voordelen opleveren in je privéleven, zoals het onderhouden van je sociale netwerk (Hyves, MSN Spaces, My Space), toe te passen in je werk?

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817