Gerucht: Microsoft jaagt op Blackberry

 Computable komt vandaag met dit berichtje.

Uiteraard ben ik niet op de hoogte van mogelijke overnamen door Microsoft, maar ik kan me niet voorstellen waarom Microsoft deze overname zou overwegen.

De mobiele propositie van Microsoft is absoluut geijkwaardig aan die van RIM en het winnen van marktaandeel is slechts een kwestie van tijd.

BalckBerry is propriatary technologie, geen Windows Mobile.

Feit is wel dat Microsoft meer dan ooit op overnamepad is …

Nou ja we zullen maar afwachten …

Het aandeel van Blackberry-fabrikant Research in Motion zit in de lift na geruchten dat Microsoft het bedrijf op de korrel zou hebben. Beide bedrijven onthouden zich van commentaar.

De recente stijging van de RIM-aandelen wordt door beursanalisten toegeschreven aan speculatie over een mogelijke overname van het Canadese bedrijf door softwaregigant Microsoft, schrijft persbureau Reuters. Aanleiding voor de vermeende jacht van Microsoft op RIM zijn de plannen van Google voor het op de markt brengen van een eigen telefoon.

De overnamegeruchten stuwden de aandelenprijs gisteren op tot een nieuw hoogtepunt van bijna 83 dollar aan de beurs in New York. Het is niet voor het eerst dat beurshandelaren speculeren op de overname van RIM door Microsoft. Beide partijen weigerden een toelichting te geven op de geruchten.

Source: Gerucht: Microsoft jaagt op Blackberry
Author: Date originally published: Fri, 31 Aug 2007 09:38:18 GMT