AG: Microsoft in opmars in webserver-land

De groei de afgelopen maanden is significant te noemen voor Microsoft. Er moeten dus andere redenen zijn dan ‘gratis’ om al dan niet te kiezen voor OSS in dit geval …

… Microsoft blijft met zijn Internet Information Server terrein winnen op de Apache HTTP Server. Het gat tussen Microsoft en de open-sourcemarktleider was nog nooit zo klein als in augustus, meldt Netcraft na analyse van een kleine 128 miljoen sites. Dat aantal lager 2,3 miljoen hoger dan het aantal sites dat Netcraft een maand geleden vond. In november 2005 bereikte Apache HTTP Server het toppunt van zijn dominantie, met een aandeel van iets meer dan 70 procent; Microsofts IIS had toen net de kaap van 20 procent gerond.

Apache HTTP Server had begin augustus voor het eerst sinds eind 1998 een aandeel in het aantal webservers van minder dan 50 procent.

Het aandeel kwam om precies te zijn uit op 48,4 procent. In aantallen gemeten waren dat er ruim 991.000 minder dan een maand terug. Microsofts IIS Server voegde afgelopen maand 2,6 miljoen sites toe aan de lijst met gebruikers en bracht zijn aandeel op 34,2 procent. Ook lighttpd en Googles Front End webserver verbeterden hun positie enigszins ten koste van Apache …

Source: Microsoft in opmars in webserver-land
Author: Automatisering Gids
Date originally published: Tue, 07 Aug 2007 20:44:00 GMT

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817