Computable : Omzet BI-markt groeit flink

Computable refereert naar een onderzoek van IDC naar de markt voor BI oplossingen. Goed te zien dat Microsoft niet alleen bij de top 10 grootste spelers hoort, maar tevens de snelst groeiende partij is met een groei van 28,1% :

… Vrijwel alle leveranciers van oplossingen voor business intelligence (bi) melden een aanzienlijke toename van de verkoopcijfers. Onderzoek toont aan dat het aantal zakelijke gebruikers van de software nog wel achterblijft.

In 2006 groeide de markt voor bi-oplossingen met 11,5 procent. Tegenwoordig bedraagt de omzet wereldwijd een slordige 6,25 miljard dollar (4,7 miljard euro). Dat becijferde onderzoeksbureau IDC. Van de vijf grootste leveranciers van business intelligence software (zie onderstaande lijst) groeide de bi-tak van Microsoft met 28,1 procent het snelst. Ook bij SAS was een aanzienlijke toename van de bi-verkoop zichtbaar: 16,6 procent.

De tien grootste bi-leveranciers hadden in 2006 bij elkaar een marktaandeel van 61,5 procent. Dat dit ruim twee procentpunten minder is dan het jaar daar voor, is te wijten aan de opmars van nieuwe leveranciers. Ook bij hen zit de groei er namelijk goed in. Zo verdubbelde QlikTech op een paar procentpunten na zijn jaaromzet en nam de omzet van concurrent Panorama in 2006 toe met 67 procent. …

Bron: Computable.nl