OOXML: Vergadering Nederlandse werkgroep SC34

Collega Hans Bos doet verslag van de eerste commissie vergadering van de Nederlandse werkgroep SC34 :

… Vanmorgen was de eerste commissie vergadering van de SC34 sinds ECMA Office Open XML (OOXML) door ISO is toegelaten tot de Fast Track procedure. In de vergadering heb ik geprobeerd wat context te geven aan OOXML:

De specificaties van het binaire bestandsformaat van Microsoft, hoewel geen internationale open standaard, zijn al langer beschikbaar op een ‘royalty free’ basis en kunnen door ieder product worden geimplementeerd. Inclusief producten die concureren met Microsoft producten. Op dit moment hebben overheden wereldwijd, inclusief de Nederlandse overheid, en commerciële organisaties waaronder IBM, rechten verkregen op één of meer specificaties van Microsoft. Verder geven bijvoorbeeld Lotus Smart Suite, IBM Workplace, Word Perfcect, Open Office, Star Office, ajaxWrite en ThinkFree Office allen aan compatible te zijn met Microsoft’s binaire bestands formaat.

In de periode van vijf maanden (sinds 2 april) kunnen de deelnemende SC34 werkgroepen nu hun inhoudelijke bijdrage leveren aan- en oordeel vormen over de specificatie. Er is aardig wat discussie gaande, met name ook op internet, over de specificatie. …

Zijn post bevat ook een een aantal nuttige links

Link to OOXML: Vergadering Nederlandse werkgroep SC34