White paper over nieuwe business intelligence-mogelijkheden

Op de Microsoft NL site staat een goed White paper over nieuwe business intelligence-mogelijkheden :

Business intelligence lijkt onderhand een modewoord. Er wordt veel over geschreven en gepraat, en niet voor niets: wie over de juiste informatie beschikt, kan betere beslissingen nemen in een korter tijdsbestek. Onafhankelijk bureau Butler Group Subscription Services onderzocht daarom de business intelligence-mogelijkheden en nam daarvoor de nieuwe reeks 2007 Office-producten onder de loep.

Samenvatting van de onderzoeksresultaten

  • Office SharePoint maakt alle business intelligence-informatie doorzoekbaar en eenvoudig te delen met alle medewerkers in het bedrijf.
  • Excel 2007 heeft sterk verbeterde en makkelijk toepasbare visualisatiemogelijkheden.
  • kan fungeren als interface voor SQL Server Analysis and Reporting Services.
  • Excel-spreadsheets kunnen met andere applicaties worden geïntegreerd door de web services en API’s in Excel Services.
  • De 2007 Microsoft Office system servers zijn gebonden aan het Windows Server-besturingssysteem.
  • Internet Explorer biedt de beste browser-interface voor administratieve taken.

Downloaden

U kunt het volledige rapport ‘Technology Audit Business Intelligence’ van de Butler Group Subscription Services downloaden in pdf-formaat.

Download de white paper (pdf, 446 KB)

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823