ABN Amro: 16.500 gebruikers Messenger Saldo

16.500 gebruikers is volgens mij best een behoorlijk aantal voor een dergelijke nieuwe dienst. Om dit in 1 adem te noemen met BILL van SNS Bank is een beetje raar. De ABN Amro dienst is puur interactie met je eigen betaalrekening. BILL was een betalingssysteem dat qua business model en dienstverlening een plaats moest veroveren tussen alle andere betalingssystemen. Dat is blijkbaar niet zo uitgepakt als verwacht. Ik zie niet echt een directe relatie tussen de twee …

Meer dan 16.500 klanten van de ABN Amro maken gebruik van Messenger Saldo. Met de dienst is het mogelijk om via een MSN-buddy het banksaldo op te vragen. ANB Amro introduceerde de saldo-buddy in september. SNS Bank kondigde vorige maand aan te stoppen met het betaalsysteem BILL dat ook gebruik maakt van messenger.

Link to ABN Amro: 16.500 gebruikers Messenger Saldo

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817