Politie krijgt extra beveiligde usb-stick

Op zich een goede aanpak natuurlijk, dat beveiligen was wel nodig :-). Het lijkt me alleen niet de juiste aanpak. Nu wordt het medium beveiligd en niet de informatie op zich. Als men gebruik zou maken van een Digital Rights Management oplossing, dan is elk informatiebestand impliciet beveiligd, ongeacht het medium waar het op staat. DIt is niet alleen een structurele oplossing voor het probleem, het is ook nog goedkoper …

DEN HAAG – De Nederlandse politie werkt aan de introductie van een zogeheten slimme usb-stick. Deze extra beveiligde, digitale gegevensdrager moet voorkomen dat gevoelige informatie op straat komt en in verkeerde handen valt. Enkele korpsen hebben de stick inmiddels op proef.

[Via NU.nl Internet]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817