Nederlanders mobieler dan andere Europeanen

Goed te zien dat we als Nederlanders zo hoog scoren in dit onderzoek. Het zegt zeekr iets over Nederlanders als een ondernemend volkje. Ik vraag me wel af hoeveel er ook daadwerkelijk mobiel / thuis gewerkt wordt doordat wij zo ruim in deze faciliteiten zitten … Ik sta in elk geval nog vaak in de file 🙁

Nederlanders behoren tot de meest mobiele werknemers van Europa. Meer dan de helft van de Nederlandse beroepsbevolking kan mobiel werken.

Dit blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek waarvoor bijna 500 Nederlandse bedrijven zijn ondervraagd door onderzoeksbureau IDC. 55 Procent van de Nederlandse beroepsbevolking is volgens IDC in meer of mindere mate een mobiele werker. Op de Scandinavische landen na, is dit het hoogste percentage binnen IDG. Behalve een mobiele telefoon hebben steeds meer werknemers ook een laptop of pda van de zaak. Momenteel heeft 22 procent van de werknemers de beschikking over een laptop. IDC verwacht dat dit binnen een jaar zal stijgen tot 29 procent. Het gebruik van pda’s zal volgens de marktvorser stijgen van 10 procent nu tot 14 procent over een jaar. Overigens worden smartphones nog aanzienlijk minder gebruikt als mobiel communicatieapparaat. Dit is momenteel 4 procent en zal volgens IDC stijgen tot 9 procent. Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna 60 procent van de Nederlandse werknemers toegang heeft tot zijn zakelijke e-mail. De helft heeft toegang tot groupware-applicaties. 37 Procent krijgt bovendien toegang tot bedrijfsapplicaties als crm.

[Via ComputerPartner]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817