Ruim vijfduizend softwarefouten gemeld in 2005

In de perceptie van de meeste mensen is het altijd Windows / Microsoft software dat de meeste “gaten” bevat. Natuurlijk, Windows / Microsoft software is zeker niet foutloos en de impact door de grote installed base is relatief gezien groot. Toch geeft ook bijgaand artikel aan dat er meer fouten ontdekt zijn in Linux / Unix software …

Afgelopen jaar zijn er in totaal 5198 lekken in software gemeld. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van US-CERT, Amerikaans overheidsorgaan op het gebied van beveiliging. Het grootste aantal gaten zat in Linux- en Unix-software.


[Via Computable RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822