Belastingdienst en NedTrain kiest voor mobiele oplossingen van Getronics PinkRoccade

GetronicsPinkRoccade heeft haar dienstverlening voor een groot gedeete ingericht op Windows Mobile : “Leuker kunnen we het niet maken ….”

Getronics PinkRoccade en de Belastingdienst/Centrum voor ICT (B/CICT) hebben recentelijk een raamovereenkomst getekend voor het ontwerpen, leveren, implementeren, onderhouden en beheren van Mobiele Oplossingen voor een periode van ten minste twee jaar.

Binnen de raamovereenkomst gaat Getronics PinkRoccade in opdracht van B/CICT, mobiele oplossingen realiseren voor diverse afdelingen binnen de Belastingdienst zoals bijvoorbeeld de Douane, Fiod-ECD (Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst – Economische Controle Dienst), B/CA (Belastingdienst Centrale Administratie). Om de diverse projecten met betrekking tot mobiel werken op een kosteneffectieve, veilige en kwalitatief hoogwaardige manier in te vullen, worden in de markt bewezen producten gebruikt. Getronics PinkRoccade treedt hierbij op als systemintegrator en betrekt derde partijen bij de uitvoering van de projecten.

Gehele Persbericht

Getronics PinkRoccade heeft recentelijk, in een Europese aanbesteding door NS-dochter NedTrain, de opdracht gekregen voor de levering van een Mobility oplossing. De opdracht bestaat uit het leveren en implementeren van een naast en met elkaar samenwerkende planningsapplicatie voor procesleiders en een Mobile Office applicatie voor monteurs en schoonmaakploegen. Met deze oplossing is NedTrain, dat onderhoud, reiniging en revisie van rollend treinmaterieel verzorgd, in staat het serviceproces efficiënter te laten verlopen.
De huidige besturing van het serviceproces bij NedTrain is te gecompliceerd en te arbeidsintensief om adequaat op veranderende omstandigheden te kunnen reageren. NedTrain wil dit verbeteren door procesleiders te voorzien van één geïntegreerd plan- en besturingssysteem, waarmee zij als regisseur in plaats van administrateur van het proces kunnen optreden. Samen met de introductie van draadloze handheld terminals (Mobile Office) in het uitvoerende proces kan hiermee een snelle sturing en terugkoppeling van gereed werk tot stand worden gebracht, die de benodigde efficiency en flexibiliteit in het proces introduceert.

De Mobility Oplossingen van Getronics PinkRoccade maken deel uit van de Communication Services, één van de vijf services binnen het portfolio van Getronics PinkRoccade. Centraal in het portfolio staat een toekomstvaste ICT-werkomgeving, voor zowel ondernemingen als overheden. Communication Services zorgt voor de integratie van data, spraak en video, op vaste en mobiele communicatieverbindingen in relatie tot deze werkomgeving.

NedTrain koos voor Getronics PinkRoccade vanwege de meest complete en evenwichtige aanbieding. De inbreng van partners Tensing (mobiele applicatie) en ORTEC (planningsapplicatie) droeg hier mede aan bij. Voor Getronics PinkRoccade is deze opdracht een bevestiging van de toonaangevende positie die het inneemt in de Mobility markt in Nederland.

Gehele Persbericht


Beide projecten zijn m.i. goede voorbeelden van hoe mobiele oplossingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het primaire proces van een organsiatie. De oplossiingen gaan veel verder dan puur en alleen mobiel email en agenda. Windows Mobile is een platform dat beide facetten goed kan ondersteunen …

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823