Microsoft Windows MCE-toetsenbord getest

Bij Tom’s Hardware is een review verschenen over het onlangs geïntroduceerd Remote Keyboard van Microsoft. Dit toetsenbord is special ontworpen voor gebruik in combinatie met Windows Media Center Edition en kent verschillende toetsen om het oproepen en aansturen van televisie, video en muziek mogelijk te maken. Tevens beschikt het toetsenbord over een geïntegreerde pointer waarmee de muiscursor gecontroleerd kan worden. Zoals de naam van het toetsenbord duidelijk maakt kan het apparaat draadloos een verbinding maken met de computer. Dit dient te gebeuren met de standaard infraroodontvanger die meegeleverd wordt bij een Windows MCE-afstandbediening.
De reviewer is positief over het toetsenbord. De aanslag van de toetsen is prettig en het feit dat de speciale MCE-toetsen voorzien zijn van verlichting wordt als een nuttige toevoeging ervaren. Ook de geïntegreerde muisvervanging blijkt prima te werken. Voor het spelen van games of nauwkeurig grafisch werk is de pointer, niet geheel verrassend, niet geschikt, maar standaard werk in Windows is geen probleem. Het enige nadeel dat de reviewer opnoemt is de prijs van 120 dollar, maar in tegenstelling tot ‘Das Keyboard’ krijg je hier wel een opdruk op de toetsen voor.
[Via Tweakers.net Mixed RSS Feed]

Ik heb hem van de week besteld. Ik hoop dat ie snel komt …dan zal ik snel mijn eigen review posten
Er is uiteraard meer informatie te vinden op de Microsoft website : MS MCE Keyboard. Op die pagina kun je ook nog een leuk demo filmpje bekijken. Veel plezier 🙂