Helft Windows-pc’s in 12 minuten gekraakt

Er is vijftig procent kans dat een onbeveiligde Windows-pc binnen twaalf minuten via internet gehackt wordt. De situatie wordt erger omdat hackers geld ruiken.
[Via ZDNet.nl NEWS]

Ik kon het toch niet laten even een accentje aan te brengen in bijgaand bericht. Het is dus niet zo dat Windows PC’s in zijn algemeenheid binnen 12 minuten te kraken zijn, maar het betreft onbeveiligde Windows PC’s. Of zou je kunnen zeggen dat onbeveiligde PC’s in zijn algemeenheid gemakkelijk(er) te kraken zijn. Feit blijft dat Windows het meest gebruikte OS ter wereld is en ik moet toegeven dat, als dit onderzoek klopt, 50% van die PC’s onbeveiligd zijn. Dit terwijl er door Microsoft, maar zeker ook door zeer veel andere bedrijven en organisaties toch zeer veel aandacht wordt gevraagd voor het beveiligen van de PC.
In mijn optiek wordt het tijd dat mensen die hun PC niet beveiligen daar ook maar de consequenties van moeten dragen. De praktijk leert helaas dat alleen daardoor het proces niet te stoppen valt, kijk bijvoorbeeld maar naar worm virussen. Misschien moeten mensen met een PC van 8 jaar of ouder eens overwegen een nieuwe PC aan te schaffen, buiten het feit dat deze standaard al beter beveiligd zijn en te beveiligen zijn, ze ook nog veel meer leuke nieuwe toepassingen bieden …