BlackBerry en iPaq concurrent van Motorola

Dat RIM een vooruitziende blik had met betrekking tot ‘form factors’ is wel duidelijk. Na de 6500 van HP komt nu ook Motorola met een QWERTY PDA device. Dat is goed nieuws want nog niet zo heel lang geleden is de Motorola MPx van het toneel verdwenen (voor zover deze al op het toneel was geweest). Deze Motorola met de codenaam ‘Franklin’ draait met Windows Mobile 5.0 en is dus ’toekomst-compatible’ met Exchange service pack 2 push functionaliteit.

Meer info op Phonemag.com

[Via L A M M E R S O N L I N E . N L]

Heb de nieuwe Motorola al op verschillende weblogs gezien. Ben het geheel met Thierry eens dat RIM een vooruitziende blik had, maar nu komen we wel op een punt aan dat het sneller en sneller duidelijk gaat worden dat RIM nooit de innovatiekracht van het partner eco systeem ronom Windows Mobile kan bij benen. Het aantal fabrikanten van apparaten, add-on software produkten en applicaties is vele vele malen groter dan RIM heeft weten te creeren. Let’s face it RIM’s enige kanaal naar de markt is via de mobiele operator. Het "platform" is een Java vaiant, het aantal echte business applicaties is zeer beperkt en … de maandelijkse fee (rond de 30 Euro) is veel te hoog.

Ben zeer benieuwd hoe een BlackBerry gebruiker zich zal voelen met zijn soon to be ouderwetse gadget als iemand deze Motorola uit zijn zak haalt … Buckler drinker comes to mind …

Peter de Haas
Peter de Haas
Artikelen: 3801