BASE stapt over van Lotus Notes naar Microsoft Exchange Server 2003

Microsoft Belgie & Luxemburg – Executive Circle – Cases: "BASE is de derde grootste en de snelst groeiende gsm-operator in Belgie. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van BASE-winkels en -verdelers. Vanuit het voormalige moederbedrijf Orange, gebruikte BASE aanvankelijk Lotus Notes voor zijn digitale communicatie. Toen de werknemers steeds vaker op verplaatsing gingen werken, volstond dat systeem niet meer.

Daarom migreerde BASE op een weekend tijd zijn duizend mailboxen naar Microsoft Exchange Server 2003 en MS Outlook. De communicatie loopt nu via een Hosted Exchange-omgeving, die beheerd wordt door HostBasket. De migratie en de uitbesteding levert BASE een tijd- en kostenbesparing en heel wat nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen alle medewerkers nu hun e-mail en agenda op elke pc ter wereld bekijken via MS Outlook Web Access. En door de integratie van MS Outlook Mobile Access in het i-mode platform van BASE, kunnen ze dat ook via hun pda of gsm. "

Goed voorbeeld van Lotus Notes Migratie in Belgie …

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822