‘Rol ict steeds belangrijker voor mkb’

Het mkb moet technologie omarmen, wil het klanten behouden. Dat blijkt uit de Toekomstwijzer van adviesorgaan Syntens.

[Via Webwereld]

Dit lijkt een open deur, en dat is het misschien ook wel een beetje. Het probleem voor veel MKB bedrijven is in mijn optiek het draaiend houden van hun huidige omgevingen (interne en/of echterne support) en met name ook het bij blijven op innovatie vlak. Er zijn in veel van deze ondernemingen geen architecten / consultants / etc. aanwezig die zich met de middellange / lang termijn bezig houden.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822