Microsoft kondigt uitbreiding Windows Mobile 5 aan

Microsoft heeft vandaag tijdens TechEd 2005 bij monde van Steve Ballmer laten weten dat er een Messaging and Security Feature Pack voor het midden mei gelanceerde Windows Mobile 5 en Exchange Server 2003 Service Pack 2 zal verschijnen. Deze software bevat twee grote nieuwe features, namelijk Direct Push-technologie voor Windows Mobile en ondersteuning voor het opzoeken van contactinformatie via draadloze netwerkverbindingen. Met behulp van de Direct Push-technologie is het mogelijk om via een directe draadloze verbinding met een Exchange-server e-mail, contactpersonen, taken en notities uit te wisselen. In combinatie met de Office Mobile-suite is het ook mogelijk om andere documenten en bestanden direct uit te wisselen. Door middel van de tweede feature is het mogelijk informatie, die op een Exchange-server is opgeslagen, op te zoeken van collega’s.

Met name de eerstgenoemde feature zorgt ervoor dat Microsoft hiermee een product op de markt heeft dat zich qua features kan meten met de BlackBerry van Research In Motion (RIM). Met deze handheld is het namelijk al enige tijd mogelijk om gebruik te maken van de zogenaamde ‘push email capabilities’. Om gebruik te maken van RIM’s software is het noodzakelijk extra serversoftware aan te schaffen, iets wat niet het geval is voor het grootste deel van de zakelijke ‘Outlook in combinatie met Exchange’-gebruikers. Microsoft hoopt dan ook nieuwe klanten te trekken door deze nieuwe features, temeer daar al ruim 80 procent van de Exchange Server-gebruikers een webbrowser gebruikt om e-mail te controleren en er dus een grote markt voor de software is, aldus Microsoft. Het Messaging and Security Feature Pack zal later dit jaar gratis beschikbaar gesteld worden.

Naast nieuwe features voor Windows Mobile-apparatuur zal dit pakket met updates ook nieuwe features aan Exchange Server 2003 toevoegen zodat het beheer van mobiele apparatuur eenvoudiger wordt. Zo is het mogelijk gemaakt om bepaalde IT-policy’s af te dwingen op de mobiele clients. Hierdoor kan bijvoorbeeld een wachtwoordpolicy afgedwongen worden. Verder is het mogelijk gemaakt om een op certificaten gebaseerde loginprocedure op te zetten. Hierdoor kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat logingegevens op een handheld blijven staan en door iedereen zijn op te vragen. Een andere nieuwe feature is de mogelijkheid om op afstand een Windows Mobile-handheld te resetten, om zo te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.

Via : Tweakers.net

Uw organsiatie gebruikt Microsoft Exchnage 2003 ? U heeft een BlackBerry ? U krijgt spijt …

Omdat :

  • U voor BlackBerry extra infrastructuur (BES servers) heeft moeten installeren
  • De BlackBerry infratsructuur helemaal niet zo schaalbaar is (aanta gebruikers perserver) als in de folder stond
  • De gebruikskosten, door gebrek aan echte concurrentie tussen BlackBerry aanbieders, zijn relatief hoog ten opzichte van andere oplossingen

  • U binnen nu en 6 maanden gegarandeerd meer functionaliteit mobiel beschikbaar wilt dan alleen maar mobiel email, agenda, contacten en internet. Bijvoorbeeld informatie van uw intranet of uiit bedrijfsapplicaties
  • BlackBerry weleens de Buckler van dit decennium kan worden