Hartpatienten krijgen zorg via adsl

Philips en zorgverzekeraar Achmea hebben de handen ineen geslagen om hartpatienten via adsl te begeleiden. Via een speciaal geinstalleerd systeem bij 315 chronische patiënten met hartfalen in de regio Rotterdam kunnen artsen via breedband de ‘proefpersonen’ in de gaten houden.

[Via hcc!magazine nieuws]

Goed iniatief en een zeer nuttige toepassing van technologie in de gezondheidszorg. Wel jammer dat er zo’n proprietary oplossing wordt geleverd qua hardware. Begrijpelijk wellicht in dit experimentele stadium, maar dat zal het in de toekomst wellicht weer een dure oplossing maken …

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822