Triple-play diensten en de datacapaciteitsbehoefte bij de consument over vijf tot tien jaar

“Essentieel onderdeel van de discussie over de uitrol van glasvezel naar huishoudens (FttH, Last Mile) in Nederland, en de discussie rond triple-play diensten is de datacapaciteitsbehoefte bij de consument over vijf tot tien jaar.

Jet-Stream BV heeft onderzoek gedaan naar de behoefte aan dergelijke toepassingen bij consumenten, inclusief de capaciteitsbehoefte en de momenten waarop de toepassingen worden geconsumeerd danwel gebruikt, om inzicht te krijgen in de capaciteitsbehoefte.

Dit document is een discussiedocument over de breedbandcapaciteitsbehoefte van consumenten in de komende jaren, en de implicaties die deze inzichten voor FttH projecten, local loops, backboneinfrastructuren en internetknooppunten hebben.”

Goed document met een aardig oerzicht van type diensten ‘ waar wij in de toekomst aanmoeten’. Triple-play is natuurlijk nu al een aktueel onderwerp geizen de grote hoeveelheid aanbieder van IP Telefonie en Digitale Televisie.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813