Schadeclaim overdondert aanbieder illegale muziek

HOOFDDORP/UTRECHT – Uit het niets viel het bericht twee maanden geleden op de digitale deurmat bij het gezin van Frans (40), een werkzoekende vrachtwagenchauffeur uit het noorden van het land. “Geconstateerd is dat u vanaf uw ip-adres ongeautoriseerde muziekbestanden verveelvoudigt en ter beschikking stelt.”

[Via NU.nl Internet]

Een typisch geval van doorslaande instanties op zoek naar kleine succesjes. DIt lijkt me een typisch voorbeeld dat opgaat voor 60/70% van de internetgebruikers in Nederland : gezinnen met opgroeiende kinderen. Deze kinderen zijn 300% beter in het bedienen van de PC en weten zeer goed hoe je MP3 bestandjes en andere zaken download.
Natuurlijk, het downloaden van MP3 bestanden is doorgaans niet legaal en moet bestreden worden, maar begin dan wel bij de grote organsiaties die hierachter zitten. Ik weet bijna zeker dat de meeste “distributeurs” van illegale MP3tjes zelf helemaal niet weten dat zij deze bestanden sharen (en misschien nog wel veel meer bestanden / hun hele harddisk).

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813