Consumentenbond – Antispywarepakketten ruimen te weinig spyware op

Consumentenbond – Antispywarepakketten ruimen te weinig spyware op: “Uw computer kan besmet raken met ongewenste programma’s die uw wachtwoorden, inlogcodes en persoonlijke gegevens stelen of inbellen naar dure telefoonnummers. Ook zijn er programma’s die uw pc ongevraagd kunnen bombarderen met reclameboodschappen en uw computer traag en instabiel maken. Al deze ongewenste software wordt geschaard onder de noemer ‘spyware’. Wij hebben dertien antispywarepakketten onderzocht. Geen enkel pakket herkende en verwijderde alle spyware.

…Microsoft AntiSpyware, waar alleen nog een testversie van bestaat, scoorde het beste en verwijderde 90%. Hitman Pro verwijderde 84%. Alle andere onderzochte pakketten verwijderden (veel) minder: van minder dan 60% tot bijna niets.”

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817