IBM migreert vooralsnog niet volledig naar Linux-desktops

Tweakers.net – Nieuws [ IBM migreert vooralsnog niet volledig naar Linux-desktops ]: “Een jaar geleden daagde IBM’s CEO Sam Palmasino zijn bedrijf uit om tegen het einde van 2005 overgeschakeld te zijn op Linux voor zijn desktopsystemen. Tegenwoordig is Big Blue echter heel wat gematigder geworden met zijn uitspraken over open-source op de clients. Woordvoerdster Nancy Kaplan stelt dat er niets definitiefs mee te delen valt en dat er wel degelijk mensen zijn die Linux gebruiken. Over de algemene uitrol van het open-sourcebesturingssysteem op de desktops wilde zij echter geen commentaar kwijt. Op het moment dat de uitdaging om volledig open-source gebaseerd te gaan werken gedaan werd, had IBM ongeveer vijftienduizend Linux-desktops in gebruik en werd voorspeld dat dat er tegen het einde van 2004 veertig- tot zestigduizend zouden zijn. Kaplan wilde echter niet kwijt hoeveel Linux-desktops Big Blue momenteel in gebruik heeft en wist ook niet of er wel een doelstelling van veertigduizend gebruikers geweest is.

Een anonieme IBM-werknemer stelt echter dat er wel mogelijkheden zijn om Linux te gebruiken in het bedrijf, maar dat dit niet altijd van een leien dakje gaat. Zo zou er wel een Linux-versie van de gebruikte desktopclient zijn die gebaseerd is op Red Hat en uitgerust is met Open Office, Lotus Notes en Mozilla, maar werken veel van de interne webapplicaties niet of niet goed als men niet met Internet Explorer surft. Vrijwilligers hebben bovendien wel een intern irc-kanaal opgestart waar problemen besproken kunnen worden en men elkaar van oplossingen probeert te voorzien, maar er is weinig tot geen ondersteuning van IBM’s eigen helpdesk, aldus de anonieme werknemer.”

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817