Webloggen met MSN Spaces en nieuwe versie van MSN Messenger (Microsoft Nederland)

Webloggen met MSN Spaces en nieuwe versie van MSN Messenger

Bètaversie van MSN Spaces en MSN Messenger 7.0 per vandaag beschikbaar

MSN komt weer met een aantal vernieuwingen: een nieuwe versie (7.0) van MSN Messenger en MSN Spaces, een gratis weblogdienst die gekoppeld is aan je MSN Messenger. Vanaf vandaag zijn zowel van MSN Messenger 7.0 als van MSN Spaces bètaversies beschikbaar. Joost Nienhuis, Country Manager MSN Nederland: “Het ziet er naar uit dat volgend jaar ‘loggen’, ‘buzzen’ en ‘winken’ de nieuwe rages worden bij de bijna 5 miljoen MSN Messenger gebruikers in Nederland”.

Het bijhouden van een persoonlijk weblog is de afgelopen tijd enorm populair geworden. Met zo’n weblog kun je je alledaagse belevenissen, overpeinzingen, foto’s en andere informatie gemakkelijk online publiceren, waar anderen het kunnen lezen en eventueel kunnen reageren. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om zo’n weblog voortdurend bij te houden, of om constant de reacties van bezoekers in de gaten te houden. Daarom komt MSN nu met MSN Spaces: een nieuwe, gratis service van MSN waarmee je je persoonlijke weblog voortdurend actueel kunt houden vanuit MSN Messenger 7.0 en waarbij je direct op de hoogte wordt gebracht wanneer iemand een reactie plaatst of wanneer de eigenaar van een MSN Space zijn weblog ververst. Op deze manier komt webloggen echt tot leven en wordt het net zo direct en gemakkelijk als mailen of chatten.

Via MSN Spaces kunnen eigenaars gemakkelijk bepalen wie er toegang heeft tot zijn of haar weblog: iedereen, alle personen in de MSN Messenger-contactlijst (dit is de standaardinstelling), of alleen de MSN-contactpersonen die je zelf kiest. Via kant-en-klare layoutmodellen kan het uiterlijk van de MSN Spaces weblog worden aangepast en met het online fotoalbum kunnen gemakkelijk foto’s worden gepubliceerd. Een andere leuke mogelijkheid is het uitwisselen van Windows Media-playlists, die zullen worden gekoppeld aan de MSN Music shop. Daarbij is het mogelijk om via MSN Music een fragment van nummers te beluisteren en kunnen nummers desgewenst direct online worden gekocht.

Van MSN Spaces is een bètaversie online beschikbaar, onder andere in het Nederlands. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via spaces.msn.com, of via de bètaversie van MSN Messenger 7.0

MSN Messenger 7.0: zet je woorden kracht bij met buzzers en winks Met de bètaversie van MSN Messenger 7.0 krijgen gebruikers een voorproefje van nieuwe mogelijkheden om online met vrienden en kennissen te communiceren. Behalve het bijhouden van MSN Spaces weblogs zijn de nieuwe ‘buzzer’ en de ‘winks’ zonder twijfel de leukste. Wanneer iemand vanuit MSN Messenger 7.0 een ander een ‘buzzer’ stuurt, krijgt het MSN-venster van de ontvanger als het ware een dreun en schudt het even flink heen en weer. Een mooiere manier om de aandacht te krijgen of om je woorden kracht bij te zetten, bestaat bijna niet.

‘Winks’ zijn misschien het beste te omschrijven als een soort super-emoticons. In plaats van kleine plaatjes in het chatvenster, kun je met Winks hele mini-animaties aan een ander sturen, inclusief geluid. In de bètaversie kun je al een hele verzameling gratis Winks uitproberen, zoals een dikke zoen, een alien in een UFO, of een coole dancer. Verder zijn er ook complete thema-packs met scherm¬afbeeldingen, achtergronden en emoticons, die tegen een klein bedrag online gekocht kunnen worden.

MSN heeft bij de ontwikkeling van MSN Messenger 7.0 goed geluisterd naar de wensen van gebruikers. De nummer 1 op de lijst met gewenste nieuwe functies was de mogelijkheid om ‘onzichtbaar’ (waarbij je status op ‘offline’ blijft staan) in te loggen. Deze mogelijkheid biedt de bètaversie van MSN Messenger 7.0 nu. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen op MSN Messenger en zien wie er van je vrienden online is, terwijl het lijkt alsof je zelf nog steeds offline bent.

De bètaversie van MSN Messenger 7.0 is te downloaden van de website: messenger.msn.nl/beta. Aangezien het hier een bèta- of testversie betreft, is het mogelijk dat in de uiteindelijke versie functies nog gewijzigd worden.

[Via Persberichten.com RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813