De BlackBerry killer van Microsoft en CelCom

Celcom (Maleisische telco) en Microsoft zijn onder de noemer ‘e-mail and beyond’ hard bezig een op Windows Mobile technologie gebaseerde oplossing in de markt te drukken. De oplossing wordt uiteraard uitgebreid uitgemeten op de Celcom website en wordt begeleid met een aardig filmpje hoe je (zakelijke) leven er met een mobile device uit kan zien. De uitsmijter van het filmpje is een rechtstreekse ‘aanval’ naar RIM/BlackBerry. De zakenman haalt in zijn hotelkamer uit de koelkast een flesje frisdrank. Het is een flesje ‘BlackBerry juice’. Als de zakenman achterop het etiket kijkt ziet hij dat de houdbaarheid sinds juni 2004 is verstreken. Geeft Microsoft hiermee aan dat voorheen de BlackBerry oplossing superieur was aan Windows Mobile? De toon is in ieder geval gezet….

Artikel op techcentral

Website Celcom

Filmpje

[Via L A M M E R S O N L I N E . N L]

Mijn mening is niet dat Microsoft aangeeft BlackBerry als suprieure oplossing te onderkennen. BlackBerry is een zeer goede pointsolution voor mobiel email en agenda.
Het tij is echter wel aan het keren als je het mij vraagt en wel om de volgende redenen :

RIM Business Model
4 van de 5 mobiele operators in Nederland bieden nu BlackBerry aan. Er is op dit vlak nog (steeds) geen sprake van concurrentie op prijs. Volgens mij komt dit voor een deel doordat RIM een belangrijke rol speelt in de delivery van de service en ook een aardig percentage van de inkomsten afroomt. HEt is vergelijkbaar met de “concurrentie” op de energiemarkt; de speelruimte voor de provider is zeer beperkt. Mijn verwachting is dat dit businessmodel zich gaat wreken en nog wel in het komende jaar. (60% probability 🙂 )

R&D / TIme to Market
De snelheid waarmee RI in staat is om nieuwe devices te introduceren is ronduit traag. De engineeringcycle is laag en de mate waarop bijvoorbeeld innovatieve communicatiemogelijkheden worden geintroduceerd roept vragen op. Er zijn bijvoorbeeld al legio WIndows Mobile devices die zaken als GSM/GPRS, WLAN en Bluetooth integreren in een device met een keyboard. Gaan we dus kijken het het tioepassen van mobiele oplossingen als WLAN telefoons / Voice over IP / Instant Messaging, kortom integratie in de rest van IT en Communicatie infrastructuur. Daar is meer voor nodig dan een BES Server.

“Unieke” features worden commodity
Het succes van BlackBerry is naast het feit dat er initieel zwaar gesonsord wordt door mobiele operators terug te brengen naar features als een handzaam device met een geintegreerd keyboard en een lange batterij levensduur en last but not least push email. Met deze combinatie van features was (ja was) RIM lange tijd uniek. Inmiddels zijn al deze features ook beschikbaar in andere oplosisn vragen en devices. Daarbij stel ik me ook nog steeds vragen bij het nut van sommige zaken.
Neem het keyboard. BIj projecten waar ik bij betrokken ben geweest in het verleden is de verhouding tussen ontvangen (en gelezen) email vs verzonden emails vanaf het mobiele device 20:1. Slechts 1 op de 20 mailtjes wordt dus beantwoord.
Push email is zo’n ander overschatte feature. Email is geen real time communicatie medium. Ik heb een mobiel device omdat ik veelal niet achter mijn vaste werkplek zit. Ik zit niet achter mijn vaste werkplak omdat ik of in de auto of in een vergadering zit. Ik email in beide gevallen niet. Veel van de features zijn dus vooral aansprekend voor die gebruikers die een paradigm shift hebben ondergaan; van windows 2000 op de desktop in 1 klap naar een mobiel device uit de 21e eeuw.

BlackBerry is een pointsolution en geen enterprise mobility platform.
Mobiel email en agenda wordt absoluut een commodity en aanvullende functionaliteit en met name de ontsluiting van (informatie uit) business applicaties wordt de echte value add. Natuurlijk kun je al dit soort oplossingen ok in een BlackBerry omgeving. Wat is daarvoor nodig ? Unieke skills ?, unieke of minder standaard ontwikkelomgevingen ?Wordt dat de volgende cashcow voor RIM ?

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817