Telecomsector zakt terug in crisisstatus

onderzoek overheerste, is als sneeuw voor de zon verdwenen. Hadden de telecomdirecties vorig jaar nog het vertrouwen dat technologische vooruitgang zoals ‘voice over IP’ de bedrijfstak nieuw leven zou inblazen, nu slaat de twijfel toe over hoe daaraan voldoende kan worden verdiend. (Thijs Doorenbosch)

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Ja, dat had ik eigenlijk wel verwacht. VOIP is een enorme opportunity, maar voor wie ? IN mijn optiek komen er zeer veel nieuwe aanbieders bij, met in sommige gevallen revolutionaire business modellen. Elke Breedband leverancier bijvoorbeeld komt nu of binnenkort met zijn eigen VOIP en digitale TV oplossing. Dit is natuurlijk een van de redenen waarom kabelleveranciers zoals UPC veel hebben geinvesteerd in kabelnetwerken. Of deze partijen een lachende derde zullen worden valt ook nog te bezien.
Voor ons als consument betekent het meer keus, meer concurrentie, lagere tarieven. We worden natuurlijk al jarenlang belazerd door de telecomaanbieders 😉

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3813