Meta pleit voor terughoudendheid met IM

Instant messaging (IM) mag dan steeds zinvoller worden gevonden in bedrijven, enige terughoudendheid zou op zijn plaats zijn. Meta Group pleit voor een restrictief beleid rond het gebruik van IM in bedrijven.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Dit is weer typische analistenpraat. In mijn optiek voor bedrijfs IM nog altijd verward met “chatten” via bijvoorbeeld MSN. De geschiedenis herhaalt zich zou ik zeggen; dit riepen alle cynische mensen ook over de telefoon, email, de mobiele telefoon en noem alle communicatie innovaties maar op.
Check mijn Engelstalige blog voor een aantal goede documenten rondom corporate IM. Er staat ondermeer een goed guideline document tussen.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822