IBM komt met nieuwe samenwerkingssoftware voor het MKB

…Portalspecialist e-office is bètatester voor Workplace Services Express.
Workplace is samenwerkingssoftware van IBM die organisaties in staat stelt om via één toegang of ‘portal’ gebruik te maken van e-mail, agenda, documenten, functionaliteiten voor contentmanagement en samenwerkingsmiddelen voor teams (zoals instant messaging, webconferencing, discussieforums et cetera). Met de komst van Workplace Services Express kunnen middelgrote en kleine organisaties ook eenvoudig starten met het (samen)werken via een portal. Met deze toepassing reageert IBM op verzoeken uit het MKB om de IBM-portaltechnologie toegankelijk te maken voor organisaties van 5 medewerkers en meer.
Roland Hameeteman, Algemeen Directeur van IBM Premier Partner e-office: “Wij zien IBM Workplace Services Express als een revolutionaire nieuwe ontwikkeling op het gebied van portals. Met deze nieuwe samenwerkingsportal kunnen we tegemoet komen aan de primaire behoefte van kleinere organisaties, die snel en eenvoudig kennis willen delen en willen samenwerken. Niet alleen intern, maar ook met hun klanten, partners en leveranciers. Alleen een browser is nodig om toegang te krijgen tot waardevolle informatie als e-mail, agenda, documenten en de benodigde bedrijfsapplicaties. Bovendien werkt Workplace Services Express zeer intuïtief en hoeven organisaties weinig te veranderen aan hun huidige werkwijze: zij kunnen vanuit Microsoft Office hun documenten aanmaken en deze direct opslaan in de portal. Doordat Workplace Services Express probleemloos samenwerkt met verschillende Microsoft Office-versies, kan elke organisatie direct met deze portaloplossing aan de slag. IBM Workplace Services Express stelt MKB-organisaties in staat om direct in te spelen op de wensen van haar klanten, zoals in de huidige markt van hen wordt verwacht.”

[Via Persberichten.com RSS]

eOffice is overigens niet alleen ‘IBM Premier Partner’, maar ook een zeer gerespecteerd partner van Microsoft. Dit houdt in dat zij MKB organisaties ook zeer goed kunnen ondersteunen met de inrichting van een op Microsoft gebaseerde oplossing. Wat ik niet kan ontdekken in deze Workplace Services Express oplossing is wat er nu eigenlijk zo onderscheidend aan is. Ik hoop dat dit niet alleen een goede integratie met MS Office is.
MKB bedrijven zouden er echt goed aan doen om de propositie van Microsoft eens goed te onderzoeken. Ik weet zeker dat eOffice u hierover ook graag wil informeren.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3821