Meer Windows op Linux-pc’s

De populariteit van Linux stijgt enorm, maar dat wil nog niet zeggen dat evenzoveel mensen met het Linux besturingssysteem werken.

…Het grootste gedeelte van de Linux-gebruikers blijkt namelijk na aankoop van de pc het Linux-besturingssysteem te verwijderen om vervolgens een illegale versie van Windows te installeren. Dit blijkt uit een onderzoek van het onderzoeks- en adviesbureau Gartner.
Op zo’n 40 procent van de Linux pc’s draait Windows, aldus het rapport…

[Via 404 Magazine]

Dit geeft volgens mij aan dat het marktaandeel van de ‘out of the box Linux PC’s’ zeer virtueel is en in bepaalde landen puur als een soort workaround wordt gehanteerd om de Microsoft licentiekosten voor het OS te ontduiken.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3807