Meer Windows op Linux-pc’s

De populariteit van Linux stijgt enorm, maar dat wil nog niet zeggen dat evenzoveel mensen met het Linux besturingssysteem werken.

…Het grootste gedeelte van de Linux-gebruikers blijkt namelijk na aankoop van de pc het Linux-besturingssysteem te verwijderen om vervolgens een illegale versie van Windows te installeren. Dit blijkt uit een onderzoek van het onderzoeks- en adviesbureau Gartner.
Op zo’n 40 procent van de Linux pc’s draait Windows, aldus het rapport…

[Via 404 Magazine]

Dit geeft volgens mij aan dat het marktaandeel van de ‘out of the box Linux PC’s’ zeer virtueel is en in bepaalde landen puur als een soort workaround wordt gehanteerd om de Microsoft licentiekosten voor het OS te ontduiken.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822