Computergebruikers onbewust van gevaren

Mensen met een computer thuis geloven dat ze afdoende beschermd zijn tegen de gevaren van internet. Onterecht, want de meeste gebruikers hebben geen firewall geïnstalleerd, verouderde antivirussoftware en tientallen spyware programma’s op de pc draaien.
[Via 404 Magazine]

Het verbaasd mij niets dat dit zo is. Microsoft steek veel energie in het aanbieden van informatie over de beveiliging van je PC (klik hier). Maar dan moeten gebruikers dat wel lezen.
Mijn dochter zit sinds kort op de middelbare school en ik ben blij te zien dat ze daar redelijk goed computeronderwijs krijgen. Ze moeten zelfs hun “computerrijbewijs” halen. Gebruikers moeten zich echt superbewust worden dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de informatie op hun PC en de bescherming er van.
Elke keer als ze het huis verlaten doen ze neem ik aan de deuren en ramen op slot en het alarm aan. Een PC wordt echter gekocht en vaak nog niet eens van een virusscanner voorzien (kost geld).
Je PC zo goed mogelijk beveiligen is niet moeilijk, iedereen kan het. Het kost je slechts minimale tijd; niet meer dan je deur op slot doen 🙂