Windows XP SP2 : Uit onderzoek is gebleken …

Regelmatige lezers van mijn blog weten dat ik niet altijd even enthousiast ben over Computable. Dit weekeinde vielen weer zowel de Automatiseringgids als de Computable op de mat, en wat denk je, beiden hebben een onderzoek gedaan naar de installatiebereidheid van Windows XP SP2 onder hun gebruikers.

Computable : “Gaat u XP SP2 installeren ?”

Ja:                                                   33%
Nee, pas als er meer duidelijkheid is : 48%
Waarom? Ik heb het niet nodig :         18%
(n=onbekend)

Automatiseringgids : “Hoe snel denkt u Service Pack 2 voor Windows XP te installeren ?”

Binnen een week:      26%
Binnen een maand:    25%
Binnen een half jaar:   49%
(n=590)

Natuurlijk de manier waarop je de vraag stelt impliceert vaak al het antwoord, Computable is daar toch “beter” in. Wat je overigens wel in beide polls ziet is dat een groot aantal gebruikers de kat nog uit de boom kijkt. Ik begrijp niet echt waarom. Natuurlijk worden zijn er voorbeelden van programma’s die niet meer (goed) werken. Veel van deze programma’s zijn of zeer oude versies of het blijkt dat het aanpassen van de beveiligingsinstellingen voor dit specifieke programma’s genoeg is.
Ik heb zelf nu 3 thuis PC’s voorzien van SP2 en slechts op een van de PC’s een probleem gehad met een backup applicatie. Even op het forum van de leverancier gekeken, de instellingen rond dit programma aangepast en klaar. En nee, ik heb niet alleen maar Microsoft programma’s op mijn PC’s staan.
Vanuit een bedrijfsoptiek kan het noodzakelijk zijn om eerst alle applicaties te testen, maar ook dat hoeft geen 6 maanden te duren. Het lange wachten weegt niet op tegen de voordelen op korte termijn.
En mijn advies aan alle Computable lezers : Lees ook eens andere computerbladen, het zal je blik verruimen.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3822