IM-programma’s ook op werk populair

Steeds meer mensen gebruiken instant messengers om met collega’s te communiceren in plaats van e-mail. Dit concludeert het Pew Internet and American Life Project uit een onderzoek naar het gebruik van instant messengers, zoals AOL of MSN.

[Via 404 Magazine]

Microsoft heeft naast MSN Messenger (de consumenten IM toepassing) ook een oplossing voor de zakelijke markt. Deze bestaat uit Live Communication Server (LCS) en Windows Messenger op de client. Deze zakelijke variant werkt op basis van het SIP protocol.
Ook is het mogelijk om deze zakelijke oplossing op een goede manier te koppelen aan het publieke IM netwerk; nu nog alleen MSN (via MSN Connect), maar in de zeer nabije toekomst ook de IM netwerken van Yahoo en AOL.

Het hele rapport van Pew Internet vind je trouwens op hun website : hier.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817