PvdA zet streepjescode in tegen fietsendiefstal

De Partij van de Arbeid (PvdA) wil dat alle nieuwe fietsen vanaf volgend jaar worden uitgerust met een streepjescode. Alle codes worden vervolgens in een landelijk register opgenomen op internet waar, zonder tussenkomst van de politie, elektronisch aangifte gedaan kan worden van fietsendiefstal. Op die manier kunnen volgens de PvdA fietsenhandelaren, stadswachten, politie en consumenten eenvoudig zien of een fiets is gestolen. Een jaar later zouden alle fietsen van een streepjescode moeten zijn voorzien. PvdA-Tweede-Kamerlid Depla presenteert vandaag zijn plan bij een rijwielhandelaar in Utrecht.
[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Wel eens van RFID gehoord ? Volgens mij gemakkelijker en onzichtbaar te verwerken op / in een fiets en veel minder gemakkelijk te vervalsen.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817