PvdA zet streepjescode in tegen fietsendiefstal

De Partij van de Arbeid (PvdA) wil dat alle nieuwe fietsen vanaf volgend jaar worden uitgerust met een streepjescode. Alle codes worden vervolgens in een landelijk register opgenomen op internet waar, zonder tussenkomst van de politie, elektronisch aangifte gedaan kan worden van fietsendiefstal. Op die manier kunnen volgens de PvdA fietsenhandelaren, stadswachten, politie en consumenten eenvoudig zien of een fiets is gestolen. Een jaar later zouden alle fietsen van een streepjescode moeten zijn voorzien. PvdA-Tweede-Kamerlid Depla presenteert vandaag zijn plan bij een rijwielhandelaar in Utrecht.
[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Wel eens van RFID gehoord ? Volgens mij gemakkelijker en onzichtbaar te verwerken op / in een fiets en veel minder gemakkelijk te vervalsen.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3823