MSN komt met leuke nieuwe games voor MSN Messenger

MSN komt met leuke nieuwe games voor MSN Messenger

Online populaire games spelen met MSN Instant Games-abonnement bij MSN Messenger

Online spelletjesenthousiasten in Nederland, kunnen vanaf dit weekend lid worden van MSN Instant Games Clubhouse: een nieuwe betaalde dienst voor MSN Messenger. Via het MSN Instant Games Clubhouse kunnen abonnees via MSN Messenger verschillende bekende games spelen tegen vrienden en kennissen over de hele wereld. De interactieve games bieden een combinatie van online en ‘een tegen een’ competitie, met het gemak van Instant Messaging en verschillende geavanceerde functies. Nederland behoort tot de top 3 in de wereld qua gebruik van Gaming via Messenger.

Er zijn twee games te vinden in het MSN Instant Games Clubhouse: ‘Bankshot Billiards’, een online-versie van poolbiljart, en MSN Instant Games Chess: een uitgebreide versie van het klassieke bordspel met verschillende extra features voor nog meer spelplezier. Alle games kunnen gratis 14 dagen lang uitgeprobeerd worden, waarna gebruikers kunnen kiezen uit een maand- of jaarabonnement van respectievelijk € 4,99 of € 19,99 per game.

In Bankshot Billiards club hebben spelers de keuze uit ‘8-Ball’, ‘9-Ball’ of ‘Cutthroat’-spelvarianten. Deze game is volledig in 3D uitgevoerd en is zeer realistisch. Beginners kunnen spelen met eenvoudige pooltechnieken, terwijl ervaren poolers zich kunnen wagen aan geavanceerdere shots.

Chess club is voor de enorme groep schaakfans een prachtige manier om buddies uit de hele wereld uit te dagen. In tegenstelling tot andere online schaakspellen, is het bij MSN Instant Games Chess mogelijk om een spel te bewaren en op een later tijdstip verder te spelen. Het is ook mogelijk om een replay te bekijken van een eerdere partij.

Naast deze twee betaalde games kunnen via MSN Messenger verschillende gratis MSN Instant Games online gespeeld worden, zoals ‘Bejeweled’, Dammen, Mijnenvegen en Patience.

Meer gamingplezier dankzij extra opties
MSN Instant Games Clubhouse biedt een aantal extra opties die niet beschikbaar zijn in de gratis games. Dit zijn onder andere:

Buddy scores – Clubhouse houdt automatisch de positie ten opzichte van andere spelers bij, zodat ze precies kunnen zien wat de actuele stand is in een competitie. Daarbij worden ook allerlei statistieken bijgehouden, zoals het aantal gemiddelde ballen dat is weggespeeld in ‘Bankshot Billiards’ of de ‘Elo-rating’ in Chess. Het ‘Who’s Hot’-systeem houdt precies bij wie er aan kop staat zodat spelers kunnen zien wie er aan het winnen is.
Verder spelen vanaf een andere computer – een opgeslagen spel kan zonder problemen gestart en verder gespeeld worden op een andere computer.
Non-stop gamen – in tegenstelling tot vele andere online games, worden de MSN Instant Games niet gespeeld in een pop-up venster, dat wellicht wordt tegengehouden door een pop-up blocker, maar direct in het chatvenster van MSN Messenger. Dat venster kan ook vergroot worden tot de volledige schermgrootte.
Hou je tegenstander in de gaten – naast de mogelijkheid om te chatten in een game, kunnen gamers elkaar ook in de gaten houden via hun webcams. Zo kunnen ze de uitdrukking op het gezicht zien van de tegenstander die ze zojuist hebben verslagen. Of andersom, natuurlijk…
Spelen met tegenstanders die geen lid zijn – abonnees van de MSN Clubhouse-games kunnen tegen iedereen spelen die MSN Messenger gebruikt, ook als die zelf geen abonnee is.

Hoe het werkt
Spelers kunnen MSN Instant Games starten door een nieuwe chatsessie te openen in MSN Messenger 6.2 en vervolgens op het nieuwe Fun and Games-icoon te klikken, of via het Actions-menu. Onder het Fun and Games menu kunnen gebruikers dan klikken op clubhouse of op de game die ze willen spelen. De allereerste keer dat een spel gestart wordt, is er een korte setupprocedure. Daarna wordt het spel direct gestart. Om MSN Instant Games te kunnen spelen is MSN Messenger 6.1 of 6.2 nodig en de games kunnen zowel via een breedbandaansluiting als via een modemverbinding gespeeld worden.

MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is ’s werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN trekt wereldwijd meer dan 350 miljoen unieke gebruikers per maand. Gelokaliseerde versies zijn beschikbaar in 39 markten en 20 talen. MSN is wereldwijd leidend in het bieden van webdiensten aan consumenten (MSN Hotmail, MSN Messenger en MSN Zoeken) en digitale marketingoplossingen aan bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.msn.nl.

Cijfers:

MSN.nl trekt maandelijks ruim 6 miljoen unieke bezoekers.
In Nederland zijn 4,7 miljoen Hotmail-accounts.
In Nederland maken maandelijks ruim 4,5 miljoen mensen gebruik van MSN Messenger.

[Via Persberichten.com RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3817