Microsoft zou SP2 niet langer kritiek willen noemen

In een uitgelekte interne e-mail schrijft een medewerker van Microsofts beveiligingsteam dat de noodzaak van XP SP2 zou moeten worden gereduceerd van “kritiek” tot “belangrijk”. De huidige status van het servicepack zorgt ervoor dat computers automatisch worden bijgewerkt. Vooral systeembeheerders zouden hier niet al te blij mee zijn.[Via ZDNet.nl Nieuws]

Vaag verhaal moet ik zeggen. Microsoft heeft juist gisteren aangekondigd dat men de automatische distributie via Windows update nog even uitstelt met zo’n 9 dagen om bedrijven in de gelegenheid te stellen de door Microsoft beschikbaargestelde patch te installeren die het automatisch installeren van SP2 uitschakelt. Zodoende kan het bedrijf zelf het installatie tijdstip van SP2 bepalen. Zie mijn eerdere post.

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de eindeloze mogelijkheden die technologische vooruitgang biedt. Met een scherp oog voor het herkennen van oplossingen waar anderen slechts problemen zien, is hij een expert in digitale transformaties. Peter zet zich met volle overgave in om individuen, teams en organisaties te begeleiden bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van innovatieve oplossingen.

Artikelen: 3807