Microsoft heeft 27 patenten die Linux kunnen raken

Dit zal wel slaan op het eerdere bericht mbt de EU richtlijn voor software patenten.
Ik ben geen patenten specialist, maar wat mij wel opvalt is dat veel opensource software een bijna 100% clone is van Microsoft Office producten. Het domweg kopieren van Microsoft produkten moet toch op de een of andere manier een halt toegeroepen worden.

Er zijn op dit moment 283 softwarepatenten verleend die van toepassing kunnen zijn op de kernels van Linux 2.4 en 2.6. Dat concludeert de Public Patent Foundation. Nog geen van die patenten is aan het oordeel van de rechter onderworpen geweest; of vergoedingen op basis van de patenten in kwestie afdwingbaar zijn, is dus nog onzeker.

[Via Huize Zeezicht Nieuws]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gedreven door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen die werk beter maken. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3835