iWay Software’s Smart Services integreren Microsoft Office met bedrijfsapplicaties

MS Office wordt portal naar bedrijfsapplicaties

iWay Software – dochterbedrijf van Information Builders en marktleider in adapters – heeft Smart Services for Microsoft Office System gelanceerd. iWay Smart Services maken gebruik van Microsoft’s Information Bridge Framework om te voorzien in standaardweergave van bedrijfsentiteiten, bijvoorbeeld facturen of orders, die middels Microsoft Office Smart Tags automatisch zijn te koppelen aan diverse bedrijfsapplicaties, waaronder JD Edwards, Oracle, PeopleSoft, SAP en Siebel.

Smart Tags in Microsoft Office markeren sleutelwoorden of -zinnen in Office documenten zodat de gebruiker ze kan relateren aan bedrijfsentiteiten. Het Microsoft Information Bridge Framework (IBF) koppelt deze bedrijfsentiteiten aan andere informatiesystemen, waardoor gebruikers in staat zijn om daar acties in uit te voeren zonder de Microsoft Office omgeving te hoeven verlaten. Om een voorbeeld te geven: het IBF kan iemands naam in een Smart Tag relateren aan operaties zoals ‘stuur deze persoon een e-mail’, ’toon de contactgegevens van deze persoon’, ‘open een klantenservice-incident voor deze persoon ´en ’toon facturen die deze persoon heeft geaccordeerd’. Het IBF stelt ontwikkelaars in staat om binnen Office applicaties te bouwen op basis van metadata relaties in plaats van maatprogrammeerwerk.

iWay Smart Services verzorgen de response die bedrijfsapplicaties moeten geven op een gebruikersverzoek. Als een gebruiker bijvoorbeeld klikt op ’toon facturen die deze persoon heeft geaccordeerd’, haalt iWay Smart Services automatisch de juiste factuurinformatie op uit SAP, combineert die met informatie uit Siebel en komt terug met de gegevens naar het IBF. Via Office kan de informatie op het scherm van de gebruiker worden gepresenteerd. De applicatieontwikkelaar heeft geen kennis van SAP of Siebel nodig om de applicatie te maken; de gebruiker hoeft zelfs niet te weten welke bedrijfsapplicaties bij het proces betrokken zijn.

Koppelingen tussen Office en bedrijfsapplicaties zijn niets nieuws. Ze konden echter alleen tot stand komen na uitvoerig programmeerwerk en op basis van gedetailleerde kennis van een veelheid aan pakketsoftware. De nieuwe technologieën van iWay Software leiden tot een drastische verlaging van de kosten, stroomlijnen applicatieontwikkeling en vereenvoudigen de integratie van Office met standaardapplicaties.

“iWay Smart Services, gebouwd op het Microsoft Office Information Bridge Framework, stellen ontwikkelaars in staat efficiënt met complexe bedrijfsapplicaties om te gaan,” zegt Francois Ajenstat, group product manager in the Information Worker New Markets Solutions Group bij Microsoft. “Dit is een geweldig voorbeeld van hoe een partner als iWay Software op het Microsoft Office System kan bouwen om klanten te helpen makkelijker interactie te hebben met bedrijfsdata zoals orders, facturen en andere bedrijfsentiteiten.”

“Wij doen de grens tussen het gebruik van Office en het gebruik van bedrijfsapplicaties vervagen,” zegt John Senor, President van iWay Software. “iWay Smart Services maken het mogelijk om Office te gebruiken als het bedrijfsinformatie portal voor zonodig miljoenen gebruikers, en de link te leggen tussen front-office productiviteit en back-office efficiency.”

[Via Persberichten.com RSS]

Peter de Haas
Peter de Haas

Peter is gepassioneerd door de grenzeloze mogelijkheden van technologische vooruitgang. Met meer dan 35 jaar ervaring in de IT heeft hij talloze ontwikkelingen zien opkomen en hun impact op organisaties en mensen meegemaakt. Met een scherp oog voor het identificeren van oplossingen waar anderen alleen problemen zien, is hij een ware expert in digitale transformaties.
Peter helpt individuen, teams en organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en het implementeren van baanbrekende oplossingen. die werk beter maken. Zijn inzichten en ervaringen maken hem een gewaardeerde bron voor iedereen die de nieuwste technologische trends wil begrijpen en toepassen.

Artikelen: 3826